- 2024.07.04-07 Horvátország - Senj

A bázis, amit ezúttal is meglátogatunk, a Senj melletti családias, mediterrán hangulatú Ujča kempingben található.
Az öböl védett, így nagyon jó lehetőséget nyújt kezdő merülésekre. Ha azonban nagyobb kihívásokra vágysz, akkor sem kell csalódnod, hiszen 2 x 140LE négyütemű 7,5 m hosszú motorcsónakkal 10-20 perc alatt röpítenek bennünket a legtávolabbi merülőhelyekre is, ahol gorgóniás falakat, roncsot és barlangokat láthatunk a víz alatt.
Utazás egyénileg történik. Teleautó szervezésben most is szívesen segítünk. Kérlek, úgy tervezd, hogy legkésőbb 20 órára Senjbe érkezz (az út hossza Budapesttől 500 km, időben kb. 5-6 óra).
A túrán lehetőség van letenni a Scuba Diver (légzőkészülékes búvár) Open Water Diver (nyíltvizi búvár) és az Advanced Open Water Diver (haladó niyltvizi búvár)vizsgát is. Természetesen akkor is várjuk jelentkezésed, ha "csak" merülni szeretnél velünk.

Szállás
Az Ujča kemping teraszos kialakítású, fákkal árnyékolt, ezen kívül nagy előnye, hogy egyből ott található a bázis, így nem kell autózni. Ráadásul ezt a partszakaszt csak a kempinglakók és a bázisra érkező búvárok használhatják.
Az apró kavicsos, védett part kiváló lehetőséget kínál, napozásra, strandolásra is. Bár szeptemberben már csak neoprénben ajánlott.
A bázis 3-5 km-es körzetében találhatók az apartmanok. Általában 4-6 fősek, kényelmesen berendezett, 2 személyes szobákkal és minden igényt kielégítően felszerelt konyhákkal.

Program
Érkezés csütörtökön este.

Scuba Diver (légzőkészülékes búvár) vizsga esetén: pénteki nap 2 merülése lesz a vizsga. Ezt követően mint minősített búvár csatlakozhatsz a fundive-sek közé, de figyelembe kell venni, hogy csak 12 m mélyre merészkedhetsz és kizárólag hivatásos vezetővel!

OWD (nyiltvizi búvár) vizsga esetén:
péntek-szombat 4 merülése lesz maga a vizsga (azaz a 4 vizsagmerülés :)), vasárnap délelőtt pedig egy hajós "bulimerülés" valamelyik közeli szigethez, mint végzett búvárok.

AOWD (haladó nyílvizi búvár) vizsga esetén: az időjárás függvényében a sorrend változhat, de a következő kalandmerüléseken veszünk részt: Tájolás (itt már összeadni is tudni kell... :)) , Lebegőképesség (mert lebegni jó, ha már a vízben vagyunk!), Mélymerülés (brrr. hideg is lehet a víz, na meg a nitrogén:)), Hajós merülés (hullámzásra felkészülni!), Halfelismerő / Fotós merülés (jó ha látunk is a víz alatt :)).

Vasárnap a merülés után indulunk haza.

Árak
Scuba vizsgázóknak: 140,- EURO / fő, amely 2 éjszakai szállást és 2 parti merülést tartalmaz.

OWD vizsgázóknak: 255,- EURO / fő, amely tartalmazza a szállás (3 éjszaka) és merülések díját (4 parti merülés), és a vasárnapi hajós merülést (ajándék felszerelésbérléssel).

AOWD vizsgázóknak: 295,- EURO / fő,
amely tartalmazza a szállás (3 éjszaka) és az 5 merülés díját (2 parti, 3 hajós merülés).

Túrázóknak: 295,- EURO / fő,
amely tartalmazza a szállás (3 éjszaka) és az 5 merülés díját (2 parti, 3 hajós merülés). + igény esetén felszerelés bérleti díj (4500 Ft/nap).

Kísérőknek: 90,- EURO/fő a szállás 3 éjszakára.

Próbamerülés: teljes felszereléssel, partról végrehajtva 50,- EURO / merülés (minimum 20 perc, maximális mélység 6 m).

Jelentkezési határidő
2023. május 31. - a túra árának befizetésével. 


........................