Hírek, hírlevelek

  2024-05-22 - Ciprus búvártúra 2024.08.23 – 30.

  2024. augusztusában Ciprusra látogatunk el, amely a Földközi – tenger látványos tengerpartjaival és a gazdag történelmi múltjával várja, hogy lenyűgözzön bennünket a víz alatt és a felszínen egyaránt.
  Gyere és tarts velünk!


  A tervezett indulás-érkezés:
  2024. augusztus 23 – 30.

  Elhelyezkedés:
  A Földközi – tenger keleti csücskében, Törökországtól délre helyezkedik el. Ha Ciprusról beszélünk, a kis szigetország több évtizedes politikai megosztottsága miatt, mindig csak a déli, görög nemzetiségűek által lakott részről beszélünk, ami egyébként EU-tagország.

  Klíma:
  Cipruson gyakorlatilag két évszak létezik. A nyár és a tél. A nyár általában március második felében kezdődik. Áprilistól októberig nem esik az eső és 30 fok körüli a nappali átlaghőmérséklet.
  A kellemes, akár 27 fokos víz nagyon vonzó mind a strandolók, mind a búvárok számára.

  Utazás:

  Larnaca Budapestről közvetlenül megközelíthető a WizzAir menetrendszerinti járataival. A szállásunk a reptértõl kb. 30 percre Larnaka külvárosában található, 5 perc sétára a búvárbázistól és ugyanennyire a tengerparttól is.

  Szállás:
  Az apartmanok frissen felújítottak, tengerre nézőek, teljesen felszereltek. 2-4 ágyasak, nappalival rendelkeznek, ami igény esetén pótágyazható.

  Merülések:

  A tervek szerint merülünk majd a partról, ahol érdekes víz alatti sziklaalakzatokkal és a mediterrán térségre jellemző élővilággal (murénákkal, tengeri csillagokkal, csigákkal, grouperekkel, teknősökkel és tengeri keszegekkel) találkozhatunk.
  Meglátogatjuk majd a MUSANt – ami egy víz alatti erdő. Több mint 93 műalkotásból áll, amelyek közül néhány fákat ábrázol, mások figuratív jellegűek. A műalkotásokat, különösen azokat, amelyek fákat ábrázolnak, úgy tervezték, hogy nagy mértékben vonzzák a tengeri élővilágot.
  Ezen kívül több hajóroncsot is tervezünk megmerülni. Lesz közötte, kifejezetten a búvárok számára elsüllyesztett hadihajó, a KYRENIA, teherhajó, a LIBERTY vagy halászhajó, a NEMESIS. De mindközül a legérdekesebb az egyszeri és megismételhetetlen, a roncsok roncsa aaaaa…. ZENOBIA!!! Ami a Top10-es roncslistákon előkelő helyen szerepel. Ez pedig köszönhető 165,2 m-es hosszának, valamint megközelíthetőség, bejárhatóság és látnivalók tekintetében sem kell szégyellnie magát. Itt persze vannak korlátok, mert bár a roncs teteje 18 méteren kezdődik a maximális mélysége 40 méter körül van, ami már csak a megfelelő végzettség birtokában merülhető. Terv szerint 4 napot azaz 8 merülést hajtanánk végre.

  Kísérőknek:
  Ciprus rengeteg látnivalóval büszkélkedhet. Süttethetjük a hasunkat a szebbnél szebb, híresebbnél híresebb strandokon. Larnaca óvárosát és a nagy sós tavat akár egy merüléses nap végén is bejárhatjuk. Nicosia török oldalát vétek lenne kihagyni, a katedrálisokból átalakított mecseteivel vagy a bazársorával, illetve az UNESCO kulturális világörökség részét képező helyszíneket rejtő Páfoszt és a nyüzsgő Limassolt is.

  Repülő jegy (Wizzair):

  kb. 100 000 Ft-tól (feladott poggyász nélkül)
  kb. 180 000 Ft-tól (20kg-os feladott pogyásszal)
  Természetesen érdemes minél előbb lefoglalni, mert az árak emelkednek.

  A túra részvételi díja búvároknak:

  830 €/fő-től (az ár a foglaltság növekedésével emelkedhet)

  A túra részvételi díja kisérőknek:

  370 €/fő-től (az ár a foglaltság növekedésével emelkedhet)

  A feltüntetett árak a foglaltság függvényében változhatnak.

  A túra minimum 8 fő búvár részvételével indul.

  A feltüntetett árak tartalmazzák:
  - Szállás 7 éjszakára
  - Repülõjegy és illetékek
  - Transzfer repülőtér-szálloda-repülőtér és a szálloda-merülőhely (ha az nem a partról indul)
  - 8 merülés
  - Palack, ólom
  A feltüntetett árak nem tartalmazzák:
  - Biztosítást
  - A búvárfelszerelés bérlése: 8 000 Ft/nap/fő
  - Ellátás
  - Kísérőknek transzfer Zenobiára 30 EUR

  Jelentkezési határidő: 2024. május 31.

  Amennyiben szeretnél vidám kis csapatunkkal tartani, az előleg befizetésével tudsz jelentkezni, ami a repülőjegy megvásárlását és 200 EUR/fő befizetését jelenti.
   
........................